Hvilke overvejelser og web-strategi bør du gøre dig når du ønsker, at åbne en webshop?

Dot com feberen raser stadig …

I mange virksomheder, i deres ejere  og i skabs-direktører (folk, der stadig er lønmodtagere men har drømmen om, at blive selvstændig). Formuer er allerede skabt og skabes hver dag på internettet, så som kraftigt fluepapir trækkes vi alle i den retning. Og Internettet er en “afspejling” af hvad mennesker gør det til, igennem deres overbevisninger… eller sagt på en anden måde: “Internettet er den totale sums gennemsnit af det enkelte menneske der deltager.”

Det forklarer jo en del… nemlig:

  • Søg og du skal finde (Her sidder google på kransekagen.) Det du søger – finder du – så starter du negativt, finder du også negative svar og omvendt.
  • Det man siger er man selv – Input = Output. Det du putter ind får du tilbage. Crap in giver Crap out.

I ethvert menneske ligger kimen til det negative og det positive. Så vi har alle det frie valg til at vælge godt eller ondt. Gud ske lov vælger de fleste af os mennesker det gode, bevidst! Nogle benytter dette valg til at “støje” på nettet i form af at lægge ureelle “muligheder” frem som noget positivt. Det er ærgerligt, når man støder på den slags, men ak det er netop dette vi alle har i os… valget og det skal man ikke tage fra os.

Men man kan navigerer udenom disse ærgrelser og selv starte med at sørge for at ens eget materiale/udgivelser er i orden. Når jeg hører at en virksomhed ønsker at komme på Internettet, har jeg derfor en række spørgsmål, med overstående i tankerne, tjekker jeg at, der faktisk er en positiv intention og at det der skal ud på nettet også har værdi for modtageren. Der er jo skidt og møg nok at sorterer igennem!

Markedspladsen på internettet er uendelig stor som vores eget univers. Så der er plads til alle i et vist omfang!

Check liste:  Er en webshop det rigtige valg?

Drømmer du om din egen webshop? Lad os udforske det sammen!

Har du nogensinde forestillet dig den hyggelige charme ved at drive din egen online butik hjemmefra? Forestil dig: dig, der stille og roligt håndterer ordrer og sender glade pakker ud, alt imens du nyder komforten i dit eget hjem. Måske har du endda regnet på tallene og indset, at blot et par daglige salg kan matche din nuværende indkomst – spændende, ikke sandt?

Måske føles ideen om at komme i gang inden for rækkevidde, især når du ser overkommelige hjemmeside-muligheder og endda har lidt indledende støtte fra banken. Mulighederne virker uendelige!

Det er vidunderligt at have den gnist af en idé og at tage de første skridt. Og selvom visionen om en enkel og billig start er tillokkende, lad os blidt udforske, hvad der virkelig skal til for at skabe en blomstrende online butik.

Tænk på det som at bygge et smukt hjem. Selvom de grundlæggende materialer måske virker billige, sikrer ekspertisen fra dygtige håndværkere, designere og elektrikere et solidt fundament og et indbydende rum. Onlineverdenen er lignende.

Nogle gange tilbyder entusiastiske venner eller familiemedlemmer med lidt teknisk viden at hjælpe – og det er fantastisk! Deres støtte kan være værdifuld. Men opbygning af en succesfuld online forretning kræver ofte en dybere forståelse af det digitale landskab.

Måske overvejer du, ligesom mange andre, at dykke ned i verdenen af online kurser og tutorials. Det er en fantastisk måde at lære på! Husk blot, at det tager tid og dedikation at navigere i tekniske aspekter og designelementer.

Den gode nyhed er, at der er mange veje til succes! Open source-platforme tilbyder for eksempel kraftfulde værktøjer og et levende fællesskab. De kan være en fantastisk mulighed, især hvis du nyder den praktiske tilgang og er villig til at lære den tekniske side.

I sidste ende handler det ofte om en blanding af dine egne færdigheder, din tilgængelige tid og de ressourcer, du har til at investere i professionel hjælp.

Så, når du begiver dig ud på denne spændende rejse, lad os overveje:

  • Nyder du at dykke ned i de tekniske detaljer og har du tid og tålmodighed til at lære alle aspekter af opbygning og drift af en online butik?
  • Eller foretrækker du at samarbejde med erfarne professionelle, der kan bringe din vision til live og håndtere de tekniske kompleksiteter?


Der er intet rigtigt eller forkert svar – det handler om at finde den vej, der passer bedst til dig og din drøm. Hvor der er en drøm og en villighed til at udforske, er der altid en vej frem! Lad os gøre din online shop-vision til virkelighed, skridt for skridt.

Giver du din drøm den plads, den virkelig fortjener? Eller holder du måske lidt igen på grund af små overvejelser, følelsen af “for små sko” eller en måske fornuftig, men begrænsende tankegang?

Uanset hvor du står lige nu, lad os tale om din webshop. En almindelig tilgang er at starte forsigtigt, tjene de første penge og så gradvist investere i en større løsning. For mange lyder det som den tryggeste vej – “Ja, sådan gør jeg!” tænker du måske.

Men lad mig dele en erfaring: Hvis du vælger den “smarte” og “fornuftige” start, risikerer du at lande lige der, hvor mange andre webshopejere befinder sig – i midten af feltet, hvor man kæmper for at overleve. Og er det virkelig nok til at bygge din drøm på, især hvis du har forladt et trygt 8-til-16 job?

For at skabe en succesfuld webshop kræves en investering af både tid og penge i forskellige områder. (Fantastisk, hvis du selv kan eller ønsker at håndtere disse opgaver og ved præcis hvordan!) Men forestil dig at tage 14 dages fri fra dit job for at navigere igennem et hav af information på internettet. Husk på, hvad jeg nævnte i starten: du skal kunne sortere og skelne mellem rigtigt og forkert.

Jeg vil ikke tage modet fra dig, men blot åbne dine øjne for, hvad der kan vente dig som webshopejer. I mange år har jeg drevet et “lukket forum” for virksomhedsejere og har dagligt set deres frustrationer, forventninger og overraskelser over priser og abonnementer på programmering, design osv.

Lad os vende tilbage til de områder, der kræver investering (og som vil påvirke din mission og forretningsplan):

  • Research: Marked, produkt, konkurrenter, positionering, pris, målgruppe, ROI.
  • Niche: Dine styrker og svagheder, politikker, handelsbetingelser, leverandører, levering.
  • Smertegrænser: Dine daglige opgaver og salgstal, prognoser, budget og forventninger.



Nu er mange måske allerede trætte ved tanken og på vej tilbage til “jobbet”! 😉 Men de, der tager disse ting “rimeligvis” seriøst, kommer langt! Der er en markant forskel på succes og opgivelse. Faktisk opnår 99,9 procent af dem, der giver op, aldrig succes. Men… det er et faktum, at det i dag er nemt at oprette en “hurtig” demo-shop, og så føler man jo, at man er “i gang”.

Lad os vende det lidt om! Forestil dig, at du er i gang, men shoppens design, teknik og opbygning ikke er “logisk” nok for dig som ny ejer. Behovet for support, hjælp og lignende stiger time for time. I starten lapper man måske tingene sammen med hurtige “plasterløsninger”, der ofte skal skiftes, fordi “blødningen” fortsætter. Den hurtige løsning betyder ofte, at processen skal gentages, og det er manuelt arbejde!

Personligt er jeg ikke den store fan af manuelt arbejde. Derfor elsker jeg at automatisere alt! Det er faktisk min passion: at få maskiner til at gøre arbejdet, så jeg ikke behøver at løfte en finger. Computere er fantastiske; de kan udføre millioner af instruktioner i sekundet! Jeg skal bare “bede” dem på den rigtige måde, så gør de det, så længe jeg ønsker det. Prøv det med et menneske! Det fungerer ikke helt på samme måde.

Hvad skal du overveje?

Kort fortalt:

  • Lager: Hvor meget og hvor skal det være? Hvad med papkasser til forsendelse, indpakning, porto, genkøb versus investering?
  • Hvordan finder folk min shop? Online markedsføring, budget, kampagner, netværk.
  • Er du klar til at yde en indsats, uanset hvad der kommer din vej?
  • Har du de nødvendige midler til at investere i en god webshop?
  • Hvor dygtig er du til IT? At være “superbruger” i MS Office-pakken er ikke nok. Skal du eventuelt på kursus?
  • Hvad skal du vide om de forskellige betalingssystemer til din shop? (Hvem betaler gebyret, politikker osv.)
  • Hvilken forskel gør det for dig, om du har 10 eller 1.000 produkter?
  • Din tid: Hvor lang tid tager det at indtaste/oprette produkterne i shoppen?
  • Penge: Hvad koster det, hvis en anden skal administrere din webshop – eller hvis du kan bruge et filter til automatisk import?
  • Hvor seriøs skal du være, hvis du ønsker en nettoindkomst på mindst 50.000 kr. om måneden?

Lad os sammen give din drøm det “skud”, den fortjener, med en realistisk og positiv tilgang!

Hvordan skaber du en solid kundebase for din webshop? Lad os se på mulighederne sammen!

Der findes mange veje at gå, når du skal bygge din kundebase – det hele afhænger naturligvis af dine ressourcer og kompetencer. Men én ting er sikkert: den kommer ikke af sig selv! Skal du overveje online kampagner som Google Ads, bannere, linkbytte og lignende? Og hvad skal en designer vide om din webshop? Overhovedet bruge en designer?

Det er en god idé at kende forskellen på det visuelle udtryk (grafik) og den tekniske opbygning. En designer fokuserer typisk på det visuelle tema, og i den forbindelse er det værdifuldt for ham/hende at vide:

  • Hvem dine kunder er, deres typiske købsadfærd, og hvad der motiverer dem til at handle hos dig.
  • Om du har planer om at ændre temaet i fremtiden, og hvor ofte det kunne være (i forhold til sæsoner, årstider osv.).
  • Din indre vision for shoppen – hvordan ser den ideelt set ud i dine øjne? Hvilke farver og stil forestiller du dig?



Godt tænkt, at du har gjort dig nogle overvejelser, inden du måske kontakter en designer, som ofte har en høj timeløn. Nu kan du give ham/hende konkrete informationer, så arbejdet med din shop kan skride fremad som planlagt.

Som webshopejer handler det ikke kun om at sælge varer. Du skal også pleje relationerne til dine leverandører, forhandle nye aftaler, værne om dem, du vælger at samarbejde med, og behandle dem lige så godt som dine kunder. Husk: En kunde er kun en kunde, så længe du behandler vedkommende som en!

En klog webshopejer har som regel en eller flere erfarne rådgivere i baghånden, som har relevant viden og de rette kontakter. Det kan spare dig for mange bekymringer og penge i det lange løb.

Konklusion: Er en online e-handelsløsning det rigtige for dig?

  • Ja: Hvis du har noget unikt at bidrage med til det marked, du ønsker at træde ind på.
  • Ja: Hvis du har tid, (og ressourcer) og er klar til at gøre “hvad end det kræver”!
  • Ja: Hvis du er indstillet på måske at prioritere lidt anderledes i forhold til familie og tv-aftener fremover.
  • Nej: Hvis du ikke er villig til at give din online drøm et velfortjent “skub” fra hjertet.
  • Nej: Hvis du let giver op og mangler tålmodighed.
  • Nej: Hvis du tror, du blot kan gemme dig bag en skærm uden direkte kontakt til kunder og leverandører via telefon.

Wellness Woocommerce WebshopEn sidste tanke:

Hvis denne artikel har skræmt dig en smule, så beklager jeg – det var ikke hensigten. Men måske er en webshop ikke det rette for dig lige nu, og så har du i det mindste fået den afklaring.

Hvis denne artikel derimod har givet dig håb og lyst til at lære mere, så husk, at der er utroligt mange aspekter, metoder og måder at bygge webshops på. Dette er blot en overfladisk introduktion. Internettet er fyldt med hjælpsomme mennesker, der deler deres viden gavmildt. Jeg har selv lært meget fra disse entusiastiske sjæle. Dog har jeg også erfaret, at iver ikke altid er det samme som kvalitet eller “sandhed”. Men med et godt hjerte og en stærk, fokuseret mission skal det nok lykkes.

Så spring ud i det, og tøv ikke med at søge hjælp. At finde den rette rådgiver, der kan give dig et kærligt “spark” i den rigtige retning og måske lidt konstruktivt modspil, er slet ikke så svært.