Hvilke service og ydelser tilbyder BizDoktor til virksomheder?

Lad os vende problemer til løsninger og samtidig få en optimering og effektivisering af din virksomhed.

Lad os sammen tage pulsen på din online virksomhed & forretningsgrundlag.

Når du samarbejder med mig, frigør du vigtige ressourcer, så du kan gøre det du er bedst til – din kerneforretning!

Du hyre mig og min erfaring samt mit team, viden og evner til at gøre din virksomhed personlig, finde løsninger, der virker samt opnå en optimering og effektivisering af din virksomhed indenfor mine områder:

 • Praktisk web
 • Web strategi
 • SEO Optimering af hjemmesider, for bedre placering i søgemaskinerne
 • Webshops & E-handel
 • Betalings systemer (Dankort/VISA m.fl.)
 • Google Analytics
 • Google Places – Google Business – Lokal søgning
 • Google Shopping (Google Merchant)
 • Sikkerhed (WAF + Malware / VIRA)
 • Backup (lokalt og remote)

Peter Netz Lassen – BizDoktor

Peter Netz Lassen - BizDoktor

Hvorfor tilbyder jeg dig dette? Hvorfor vælge mig? Fordi:

 • Jeg er specialist på mit område og arbejder som professionel sparringspartner for virksomheder.
  Jeg er ekspert i, at effektivisere forretningsgange og optimere arbejdsprocesser. Jeg tager udgangspunkt i din situation, dit forretningsgrundlag og din filosofi. Kort og godt: Din virksomhed!
 • Jeg brænder for at hjælpe mennesker med, at få en succesfuld forretning online.
  Så virksomheds-ejeren (det er dig!) kan nyde glæden ved, at have mere kontrol og indflydelse i deres liv og forretning. Jeg gør hvad du ønsker, på din egen måde, så du kan tjene hvad du ønsker og drømmer om, på samme måde som jeg selv gør!
   Jeg har siden 2003 drevet min egen online forretning… og har arbejdet med IT siden 1988 (hardware/software) og online siden medio 90’erne.
 • Mit speciale er autorepsondere (nyhedsbreve) som jeg startede med primo 1990, og jeg routede post (emails) i ‘fidonet’ (node 2:234.11) før Internettet eksisterede. ‘Tracking’, i dag kaldet Analytics, var en af mine hjertesager, da jeg selv ønsker at vide hvad der virker og hvad der IKKE virker. Jeg elsker automatik, viden og fakta!
 • Jeg behandler din virksomhed, som var det min egen forretning og med respekt.
  Jeg har den rette forståelse for værdier, investeringer og hvilke risici du som virksomhedsejer skal tage.

Om mig – (Peter Netz Lassen)

Jeg har arbejdet selvstændigt med min egen virksomhed(er) siden 1995. Denne udvikling har givet mig stor praktisk erfaring, og det er jo det, der tæller, når det gælder!

Jeg har måtte slide og betale dyrt for min erfaring, fra barn i kørestol til succes, har jeg lært på egen krop og økonomi, at tid er værdifuld. At føle sig fri er vigtigt, så jeg spilder ikke tiden, men går “lige på”… dette gør mig effektiv med din tid og forretning.

Til tider kan jeg virke arrogant og spids på folk der ikke kender mig, men det oplever du kun hvis du spilder min tid og ikke vil følge mine fornuftige råd … Tilgengæld tilgiver jeg hurtigt.
Hvis vi ikke kan skændes lidt og tage problemerne (sammen) lige på næsen … bliver vi aldrig gode venner!

Jeg er ikke:

 • Rådgiver i økonomi
 • Rådgivning i Investeringer
 • Bogholder eller revisor
 • Jurist eller advokat
 • Marketing/ markedsføring /reklamebureau
 • Tastedame eller rette-mus 🙂
 • Software udvikler eller programmør / Udvikler

Sikkerhed, adgang & Backup – er det bedste sted at starte

Siden jeg startede i IT og siden online er jeg ofte blevet overrasket over hvor lidt virksomhedsejere, selvstændige og kunder tager disse tre ting alvorligt inden de rammes af data tab!

Jeg hører ofte om selvstændige erhvervsdrivende, der ikke kan få adgang til deres hjemmeside. Uanset hvor stor forretning du har eller vil bygge, så skal du have fuld adgang til dine egne data, du skal have ejerskabet. Ingen andre må have den fulde kontrol med dine data.

Tag personligt ansvar for dine data

(Undskyld jeg råber, men det er så vigtigt, at du lige skal læser det igen). Uanset om du arbejder med et stort web bureau, et udviklings team eller du bruger freelancere, så skal du ikke bare tage for givet, at de passer på din ejendom på nogen måde!

Jeg give dig lige et par af de områder du ALTID, skal holde fokus på overfor dine udviklere eller andre, der har adgang til koder, billeder etc. Listen er ikke komplet, men du er velkommen, til at sende mig eventuelle tillæg.

Du skal have ALLE rettigheder og dine data

Udgangspunktet, er at du altid har en offline kopi af alle dine data. Hvis noget eller dele af dine data er under udvikling som du betaler for, skal du sikre at du har alle rettigheder til både dele og hele løsningen. Der må ikke anvendes kopibeskyttet kode i dele af din kode, uden rettighederne er på plads. Der må ikke anvendes grafik stumper eller hele billeder, hvor rettigheden ikke er købt, overgivet skriftligt til dig. Dette gælder for alt online software, app, webapplikationer, din hjemmeside og webshop. Selv produktbilleder fra dine evt. leverandører m.m.

Fuld adgang til dine koder og systemer

Dit domæne skal ejes, registreres og betales af dig. Dit webhotel og tilhørende konti (CDN, streaming services, sikkerhed, backup, scripts, Google Console, Google analytics, Google Adds, App developer konti etc.) Alle – ALLE eksterne ting, der stikker “snablen” ind i din side, leverer noget data til DINE kunder, skal være ejet, styret og betalt af dig, dit firma.

Mange gange lader man “stå til” og får udvikleren, til at udvikle løsningen, et lille script eller funktion på deres server og med deres egen “accounts”, netop denne situation er uhyggelig vigtig for leverandøren, for der går ikke lang tid, før du er afhængig af det “lille script” og ofte er det bare sådan en ting man ikke får flyttet “hjem” og afhængigheden vokser hurtigere end du aner. Hvordan tror du supporten bliver, når du er ved at flytte? Leverandøren lukker eller du ikke længere vil betale skyhøje abonnementer?

Du kan ofte selv oprette dine domæner og webhotel inden et projekt startes, det koster næsten intet og så har du altid kontrollen. Ofte hjælper jeg gerne med, at få oprettet de basale elementer, så vi sikre dit ejerskab er på plads. Sørg for at du får al papirarbejdet til din email adresse med adgang og password m.v.
Jeg holder styr på alle password (mine og kunders) med dette program

Sikkerhed & Backup

Du skal træde i karakter og kræve data disciplin. Du må bare ikke sløse med dette emne. Der skal STRAM styring til, dit krav skal være klart inden, der indgås aftaler. Du skal have kildekoden, selv til de simpleste løsninger, funktioner og små JavaScript. Hvis en udvikler ikke vil udlevere kildekoderne eller ikke vil give dig fuld adgang til de systemer han udvikler på, så find dig hurtigt en anden udvikler. Det er ikke godt nok, at du får kildekoden tilsendt pr. mail eller anden medie.

Du skal have adgang til et udviklingsmiljø med versions styring og fejlretning samt dokumentation til din løsning.

Disse systemer skal IKKE være offentlige tilgængeligt, så søgemaskiner kan indeksere dem. Du vil ikke have dine data udgivet, førend de er færdige og så skal de udgives på DIN server.
Så det var en side af “sikkerhed”, en anden er at backup er aldrig noget “de andre” klarer, eller noget der er med i din hosting pakke!
Du skal selv tage backup og flytte backupfiler/sæt til en remote server. Hvis din egen webserver/hosting bliver angrebet, hacket eller lukket, så er dine backup også væk.

En sund øvelse er at udfører en total “restore” – Kan du det? Har du programmet, softwaren der kan det? Eller har du nu en backup af “det program”?

Kode standard

Når man starter et projekt om udvikling af en webapplikation, app eller bare en lille funktion til en simple WordPress installation, bør man sikre sig at udviklingen ikke sker i selve source code (kernekoden).
Ethvert stykke kode, der skrives i kernen, vil bliver over skrevet ved næste opdatering. Jeg har set mange udviklere, der så bare slå opdatering og opdaterings-check fra. Der er uholdbart på alle planer, og bør straffes med to brækkede tommelfingre og cola i keyboardet.

Al kode, tillæg og rettelser skal altid lægges i eksterne filer, der netop ikke overskrives ved opgraderinger og som cheker om dens egen funktion virker efter en evt. opdatering. Alt kode skal dokumenteres og kommenteres indeni efter gode kode etikette, så andre nemt kan skimme koden og se hvad hver del / kode stykke er afhængig af og hvad dens funktion er.

Al kode skal kodes sådan at den er selv kan tage højde for fejl, og kunne afinstalleres og al kode skal overholde de til hver tid gældende standarder. Taler vi WordPress skal de også overholde de “loop” som WP er bygget op over.

Al kode skal oprettes og udgives i dit navn. Du har betalt for dette… Specielt vigtigt er dette når det er app udvikling. Mange iPhone, Android og Chrome store har en udviklers navn – Sørg for at det ALTID er dit navn.